Guru Dewa Chenpo retreat

Tsikey Chokling Rinpoche

Start Date : 2016-09-11

End Date : 2016-09-16

 

 


I dette retreat vil vi træne i meditation på den buddha der er kendt som Den Frydefulde Mester. Denne buddha, som på tibetansk hedder Guru Dewa Chenpo, er en en hemmelig manifestation af Padmasambhava.

Ifølge Padmasambhavas lære vil det at praktisere Guru Dewa Chenpo fordrive alle midlertidige psykiske lidelser, mental ubalance, agitation og sløvhed, og blokeringer af de subtile kanaler og energier. Gennem denne praksis vil ens krop og sind blive frydefulde, og kanaler, energier og essenser vil blomstre op. Man vil akkumulere glæde og rigdomme, møde lykkebringende omstændigheder, være fri for sygdom og få et langt liv. Til slut vil man opnå den store fryd ved erkendelsen af oprindelig visdom og nå den fuldt opvågnede buddha-tilstand.

Under retreatet vil Chokling Rinpoche give Guru Dewa Chenpo indvielsen og vejlede os i dens praksis, som er kort, enkel og nem at udføre, samtidig med at den hurtigt bringer resultater. Den er særligt til gavn i disse moderne tider, hvor så mange af os lider af stress og depression, og ofte føler os overvældede af vore tanker og mentale anspændthed.

Tsikey Chokling Rinpoche blev født i 1953 som Tulku Urgyen Rinpoches anden søn. Den 16. Karmapa anerkendte ham som en inkarnation af Chokgyur Lingpa. Sammen med sin ældre bror, Chökyi Nyima Rinpoche, blev han uddannet på Rumtek klosteret, Sikkim, hovedsædet for Karmapa i eksil. I 1975 sluttede begge Lamaer sig til deres far, Tulku Urgyen i Kathmandu, Nepal og etablerede Ka-Nying Shedrub Ling klosteret, hvor Chokling Rinpoche bor nu. Han er en tertön og læg-praktiserende med kone og fire børn. Hans ældste søn er blevet genkendt af Dalai Lama som den syvende Phakchok Rinpoche af Taklung Kadjy-linjen. Den yngste søn er reinkarnationen af Dilgo Khyentse Rinpoche, Khyentse Yangsi Rinpoche.

Erik Pema Kunsang har været en central person i udbredelsen af kendskabet til buddhismen til Vesten. Under hans mange års studier under anerkendte buddhistiske mestre i Asien, har Erik udgivet mere end 50 bøger om buddhistisk filosofi og praksis. Siden 2007 har han været dharma-lærer på Gomde Danmark.

Program

Retreatet begynder med aftensmad d. 11. september, og slutter efter frokost d. 16. september.

11. september:
15.00  Check-in og registrering
18.00  Aftensmad
20.00  Dharma-foredrag af Erik Pema Kunsang

12.-15. september:
6.30    Guru Dewa Chenpo praksis og meditation med Lama Tendar og Lama Jigme
7.30    Morgenmad
9.30    Undervisning og praksis med Chokling Rinpoche
12.30  Frokost
15.30  Te
16.30  Guru Dewa Chenpo praksis med Lama Tendar og Lama Jigme
18.00  Aftensmad
20.00  Guru Dewa Chenpo praksis med Lama Tendar og Lama Jigme

16. september:
6.30    Guru Dewa Chenpo praksis og meditation med Lama Tendar og Lama Jigme
7.30    Morgenmad
9.30    Undervisning og praksis med Chokling Rinpoche
12.30  Frokost

Oversættelse af undervisningen

Rinpoches undervisning bliver oversat til engelsk og dansk. Erik Pema Kunsang underviser på engelsk. Når der er dansk og engelsk oversættelse på samme tid vil de to foregå i parallel, og en af dem vil blive transmitteret som FM. Gomde har en del små FM-modtagere med høretelefoner, men hvis du har din egen – fx i form af en smartphone eller gammel mobiltelefon – er det en god idé at medbringe den, da den kan give en bedre lydkvalitet.

Priser og betaling
 
Chokling Rinpoche og de andre undervisere bliver udelukkende betalt for kurset gennem frivillige donationer fra deltagerne. Den foreslåede donation til Chokling Rinpoche er 200 kr per dag. Når kurset er færdigt, kan du give dit bidrag for undervisningen direkte til Rinpoche og de andre undervisere.
 
Der er også et grundlæggende gebyr for at deltage på Gomde. Dette gebyr inkluderer alle måltider og de praktiske nødvendigheder for at afholde kurset. Gebyret holdes lavt takket være mange hjælpende hænder. Det grundlæggende gebyr inkluderer overnatning på sovesal. Bemærk: early bird rabat indtil 1. august.
 
For et ekstra gebyr, kan du booke et enkeltværelse eller delt dobbeltværelse på Gomde eller Strandgaarden, som ligger 400 meter fra Gomde. Værelserne fyldes efter "først til mølle" princippet.
 
OBS: Alle betalinger skal overføres online via PayPal med det samme når du tilmelder dig. Se desuden Gomdes annulleringspolitik HER.
 
Priserne for deltagelse (herunder alle måltider) for hele kurset i DKK:

 

Indkvartering Inden 1. august Efter 1. august
Basic gebyr & sovesal 2000 DKK 2500 DKK
Basic gebyr & seng i dobbeltværelse 3500 DKK 4000 DKK
Basic gebyr & seng i enkeltværelse 4000 DKK 4500 DKK
Børn & unge 6-25 år:
basic gebyr og sovesal
500 DKK 500 DKK
Børn 0-5 år 0 DKK 0 DKK


Praktisk:

Hvis du køber seng på sovesal, betyder dette en madras eller seng uden pude/dyne/sengelinned. Husk derfor at tage sovepose, pude og betræk med, og også dit eget håndklæde.

Hvis du køber seng på delt dobbeltværelse eller enkeltværelse er pude/dyne/sengelinned og håndklæder inkluderet i prisen.
 
Alle, der er på kursus på Gomde, har et yogi-job i løbet af dagen. Det kan f.eks. være at hjælpe med at servere mad, hjælpe til i køkkenet, gøre rent eller vaske op efter måltider. Du får opgaven, når du registrerer dig ved ankomsten.  

Læs mere om det praktiske på Gomde HER.

 

Register Here

December 2023

Dec 16

Ngondro Teaching with Erik...

    Ngondro Teaching ...

view

April 2024

Apr 19

The Indriyas – the five ...

    Karuna Workshops S...

view

This is Hidden Text