Sommerhøjskole 2021 uge 2

John Dunne, Thomas og Andreas Doctor, Kiku Day mfl.

Start Date : 2021-07-25

End Date : 2021-07-31

 

 

Vågenhed sammen.

Venskaber, fællesskaber og visdoms-traditioner

 

Dette kursus er for alle der gerne vil fordybe sig i sammenhængen mellem det meditative og det sociale.

 

Selv om vi stadig nogle gange taler om meditation og spiritualitet som om det var noget der foregår i den enkeltes indre - eller hjerne - så er de i virkeligheden dybt sammenvævet og rodfæstet i relationer til andre.

 

Meditation får ofte en helt anden dybde og klarhed når man sidder sammen - selv hvis man bare sidder med lukkede øjne. Mange har også erfaret at formidlingen af meditative praksisser og erfaringer dårligt kan nøjes med ord i en bog - det levende samvær er en vigtig de. Gode fællesskaber og gode venskaber har måske i det hele taget det meditatives kerne i sig - at man kommer vågent og kærligt til stede i tilværelsen, sammen - selv hvis man aldrig lige bruger det ord.

 

Klassiske kilder og nutidig erfaring.

På kurset fordyber vi os i meditation-som-forbundethed, både gennem kilder i de klassiske meditative traditioner og i udforskning og træning af vores egen nutidige erfaring.

 

Om formiddagene vil der være et gennemgående kursus i buddhistisk filosofi og psykologi med omdrejningspunkt i begreber som Pratītyasamutpāda ("betinget sam-opståen", et nøglebegreb i buddhistisk virkelighedsforståelse) og Bodhisattva-træning - det ideal og den praksis at udvide vores evne til hjælpsomhed og omsorg, hele livet. Kurset forestås af John Dunne, en internationalt anerkendt buddhistisk lærer og religionsforsker, sammen med Thomas Doctor, Andreas Doctor og Niels Viggo Hansen. Indføringen vil være nært sammenkoblet med meditation i praksis, brugbar både for begyndere og erfarne.

 

Om eftermiddagene vil der være en vifte af dialoger og workshops, hvor vi bl.a. udforsker spirituelle venskaber, gruppedynamiske metoder i nutidig mindfulness-formidling, og kristne visdomstraditioner og den rolle spirituelle venskaber og samhørighed spiller der,

 

Lærerne: Igen i år har Gomdes højskole-projekt været heldig at samle et dream team af lærere, kunstnere og debattører – her på kursus 2 kommer bl.a John Dunne, Andreas Doctor, Thomas Doctor, Anders Laugesen, Susanne Lifschitz, Nanja Holland Hansen, David Hykes og Niels Viggo Hansen.
 

 

ugekursus 1 varmer vi op med udforskning af hvordan dybde og ånd kan leve i en tid med så meget overflade. De to kurser vil forbinde sig fint til et samlet ophold men også fungere fint enkeltvis.

 

Læs mere på højskole-projektets webside:

Alt om kursus 2 - lærer-team, program, tilmelding osv

Alt om højskole-projektet - ide-grundlag, samarbejder, team osv

 

 

Priser

Kursuspriser er inklusive: undervisning, måltider, pauser med te / kaffe osv, samt overnatning. Du kan vælge mellem forskellige former for indkvartering på Gomde.

 


Overnatning

Early bird til 1 juni 2021

Derfter

Camping (studerende*)

2000 kr*

2200 kr*

Camping eller overnatning udenfor Gomde

2500 kr

3000 kr

Sovesal

3200 kr

3700 kr

Seng i delt dobbeltværelse

4300 kr

4900 kr

Enkeltværelse

5300 kr

5800 kr

Ovenstående priser er pr ugekursus og inkluderer foruden kurset alt i kost og logi

*Forudsætter fremvisning af gyldingt studiekort fra en SU-berettiget uddannelse

 

Tilmelding

Send en email til tilmeldinger@gomde-hoejskole.dk om at du gerne vil deltage. Husk at angive om du vil deltage på kursus 1 eller kursus 2 eller begge, og hvordan du ønsker at overnatte (se priser ovenfor). Hvis du har lyst må du også meget gerne tilføje en sætning eller to om interesser og erfaring med meditation og lignende. Så sender vi dig en email med bekræftelse samt kontooplysninger osv. Reservation efter først-til-mølle princippet.

(Din reservation er i første omgang midlertidig i 14 dage og bliver permanent når betalingen er overført. Gomde Højskoles betingelser for tilmeldinger, reservationer, betalinger og afbud fremgår af bekræftelses-emailen. Du kan også læse dem her.)

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Register Here

August 2021

Aug 17

Lamrim Yeshe Nyingpo

      ...

view

September 2021

Sep 25

Karuna Workshop

The Brahma Viharas - A...

view

November 2021

Nov 18

KARUNA WORKSHOP: Lev med d...

  ...

view

This is Hidden Text