Den Buddhistiske Impuls: Højskole-ugekursus 1

Khenpo Tokpa Tulku, John Dunne, Andreas Doctor mfl.

Start Date : 2019-07-15

End Date : 2019-07-21

 

Højskole-ugekursus 1, 15-21. juli 2019:

Den Buddhistiske Impuls:

Tusindårige indsigter - og hvordan de blander sig i vores tid.

 

Her er det første af to højskole-ugekurser i juli 2019 hvor man kan fordybe sig i meditation, yoga og buddhistisk filosofi, og samtidig være med til at udforske mødet med europæiske værdier og ideer. Formen er den grundtvigske højskole og dens frie, fællesskabsorienterede og samtidisengagerede udvekslinger.

 

Efterhånden som mindfulness, meditation og Buddha er blevet en voksende del af kulturen, livsstilen og selvforståelsen for mange, er det naturligt at denne kulturstrøm også begynder at tage ansvar og går med ind i dialoger om hvordan vi håndterer tidens vilde problemer og muligheder. Vi tror at ægte buddhistisk-grundtvigsk højskole kan åbne vigtige vinduer indad og udad.

 

Lærerne: Igen i år har Gomdes højskole-projekt været heldig at samle et ”dream team” af lærere, kunstnere og debattører – her på kursus 1 kommer bl.a. Khenpo Tokpa Tulku (ekspert i traditionel buddhistisk filosofi fra Gomdes moderkloster i Nepal), John Dunne, Jacob Piet, Susanne Lifschitz, Andreas Doctor, Karen Johanne Pallesen, Anne Marie Pahuus og Niels Viggo Hansen.

 

 

 

Indhold på ugekursus 1: "DEN BUDDHISTISKE IMPULS" er det første af to sommer-højskole-kurser i 2019. Det har fokus på den måde, impulsen fra buddhismen allerede er blevet en del af vores vesterlandske og globale kultur - og hvordan den formentlig kan og må bidrage meget mere i fremtiden. Kurset vil især udforske fem hovedtemaer:

* Buddhistisk filosofi: centrale indsigter og metoder

* Meditationens væsen mellem natur og træning. Kan kærlighed trænes?

* Forholdet mellem meditation, etik og æstetik - klassisk og moderne

* Øst og vest - møde, sammensmeltning, gensidig forvandling?

* Er dharma en lukket klub for buddhister? Eller kan den nære åbne fællesskaber og globaliseret kultur?

 

ugekursus 2 er hovedvægten på hvordan spiritualitet i praksis udfolder sig i "kærlighed, kreativitet og klima". De to kurser vil forbinde sig fint til et samlet ophold men også fungere fint enkeltvis.

 

Læs mere på højskole-projektets webside:

Alt om kursus 1 - lærer-team, program, tilmelding osv -

ALt om højskole-projektet - ide-grundlag, samarbejder, team osv

 

 

Priser

Kursuspriser er inklusive: undervisning, måltider, pauser med te / kaffe osv, samt overnatning. Du kan vælge mellem forskellige former for indkvartering på Gomde.

 


Overnatning

 

kursuspris

Camping (studerende*)

 

2100 kr*

Camping eller overnatning udenfor Gomde

 

2900 kr

Sovesal

 

3600 kr

Seng i delt dobbeltværelse

 

4800 kr

Enkeltværelse

 

5700 kr

Ovenstående priser er pr ugekursus og inkluderer foruden kurset alt i kost og logi

*Forudsætter fremvisning af gyldingt studiekort fra en SU-berettiget uddannelse

 

Tilmelding

Send en email til tilmeldinger@gomde-hoejskole.dk om at du gerne vil deltage. Husk at angive om du vil deltage på kursus 1 eller kursus 2 eller begge, og hvordan du ønsker at overnatte (se priser ovenfor). Hvis du har lyst må du også meget gerne tilføje en sætning eller to om interesser og erfaring med meditation og lignende. Så sender vi dig en email med bekræftelse samt kontooplysninger osv. Reservation efter først-til-mølle princippet.

(Din reservation er i første omgang midlertidig i 14 dage og bliver permanent når betalingen er overført. Gomde Højskoles betingelser for tilmeldinger, reservationer, betalinger og afbud fremgår af bekræftelses-emailen. Du kan også læse dem her.)

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Register Here

May 2020

May 18

Genåbning

Med sanghaforeningen som godkend...

view

June 2020

Jun 30

Message from

Official message that Rinpoche p...

view

July 2021

Jul 19

Sommerhøjskole 2021 uge 1

    Buddha og ...

view

Jul 26

Sommerhøjskole 2021 uge 2

    Våge...

view

This is Hidden Text