Bardo retreat - union of sun and moon (dansk)

Erik Pema Kunsang

Start Date : 2017-11-02

End Date : 2017-11-05Union of Sun and Moon
Bardo Retreat med Erik Pema Kunsang

“De fleste mennesker, selv uden at have lyst til det, bliver revet med og fanget i alle livets forskellige detaljer og er derfor ganske uforberedte når de dør. Hvis vi var lidt bedre forberedte, er der en stor chance for frigørelse. Så hvorfor ikke udnytte muligheden når den står til rådighed? Det er vores meditative ligevægt her og nu, der baner vej for frigørelse i dødsøjeblikket.”
Tulku Urgyen Rinpoche

Tulku Urgyen var meget begejstret for bardo-instruktionerne. I dette retreat vil jeg fortolke hans undervisning baseret på yogi-sangen The Bardo Song of Reminding. Sangen udspringer fra Padmasambhavas afklarede sind og hans evne til at destillere de tantriske indsigter, især Union of Sun and Moon, som er en af de oprindelige Dzogchen tantraer.

Sangen dækker alle seks bardo stadier og påminder os om metoderne til en direkte oplevelse af indre frihed. Vi introduceres til den frihed, de særlige hjælpsomme beslutningsønsker, de forskellige bardo forberedelser vi har brug for at træne i, såsom at træne før søvn, i drømmetilstanden og i åben, klar meditation.

Blandt alle forskellige livsformer har vi mennesker den dyrebareste. Den er som en båd, hvormed vi kan krydse samsaras hav i et enkelt liv. Så hvad er det bedste vi kan gøre? Lav beslutningen: jeg tager ansvaret fra nu af, jeg vil ikke lade det overfladiske sind og ego-følelser styre mit liv! Tiden løber ud som sand i et timeglas, de små korn siver kontinuerligt, der er ingen stop, livet standser ikke. Den intelligente beslutning er derfor ikke at spilde tiden, men forstå og træne i autentisk væren. Retreatet er åbent for alle.

"Sindets natur hverken fødes eller dør; død er din egen tanke. Selvom du skilles fra den fysiske krop, er sindet ikke noget, du nogensinde kan blive af med. Genkald dig den dybeste indsigt og erfaring du har trænet i."
Padmasambhava.

 

 


 

Sted: Gomde, Helgenæs, 


Tid: Seminaret starter torsdag d. 2. november med tjek-ind fra kl 16, aftensmad kl 18 og undervisning fra 19.30. Seminaret slutter søndag d. 5 november med frokost fra kl 13.


Sprog:  Erik underviser på dansk, og vi vil tilbyde løbende oversættelse til engelsk (via radiomodtagere) hvis der er behov.


Priser (i DKK): Nedenfor ser du deltagerpriserne for arrangementet på Gomde inkl. kost og logi. Priserne omfatter ikke undervisningen - Gomde betaler ikke lærerne på Gomde for at undervise. I stedet følger vi den tibetanske tradition hvor undervisningen bliver givet som en gave, men hvor deltagerne ved forløbets afslutning har mulighed for at give en donation efter eget valg. Vi anbefaler ca. 250 kr pr undervisningsdag, men det kan vælges helt frit efter lyst og formåen. 

   EUR  DKK
 Sover hjemme  218  1620
 Sovesal  262  1950
 Seng på dobbeltværelse  338  2510
 Seng på enkelværelse  409  3040
 Sovesal, unge under 25    59    440

 

Tilmelding: klik her

 

Du kan læse mere her:

http://levekunst.com/bardo-song-of-reminding-oneself/


http://levekunst.com/how-to-die-a-teaching-from-the-lotus-born/


http://levekunst.com/the-final-words-of-padmasambhava/

 

http://levekunst.com/longchenpas-final-instruction/


http://levekunst.com/bardo-of-reality/


http://levekunst.com/longchenpas-bardo-aspiration/
 

Register Here

October 2018

Oct 01

Transformativ undervisning...

    I lø...

view

November 2018

Nov 01

Lev med døden

  ...

view

Nov 09

Ikke-meditation og sindets...

  Meditations retreat m...

view

This is Hidden Text