Chöd retreat

Lama Drubgyu Tendar

Start Date : 2016-08-02

End Date : 2016-08-07

 

 

 

Chöd, eller at "skære igennem," er en velkendt praksis indenfor den tibetanske buddhisme. Traditionelt tilskrives den Machig Labdrön, en kvindelig buddhistisk lærer, som levede i det 11. århundrede. Chöd kombinerer den traditionelle visdom indeholdt i Prajnaparamita Sutraerne med tantriske visualiseringsmetoder. Den er en yderst effektiv metode til at skære gennem roden af vores dualistiske sind og frigøre os fra al håb og frygt, og derved også de bånd, der binder os til selviske måder at være på. Chöd praksis er desuden kendt for sine uforglemmelig smukke melodier, og har traditionelt været brugt som del af buddhistiske helbredelsesritualer.
 
De sidste par år har Chökyi Nyima Rinpoche i stigende grad lagt vægt på chöd praksis. En gruppe læg-praktiserende mødes hver uge på Ka-Nying Shedrub Ling klostret i Kathmandu for at praktisere sammen, og klosteret selv har holdt hyppigere heldags chöd pujaer, hvor hundredvis af læg-praktiserende deltager. Du kan se en kort video af en af disse chöd pujaer ledet af Chökyi Nyima Rinpoche her.

I dette 6-dages retreat får vi undervisning i Chöd ritualet og dets dybere mening, og lærer hvordan man bruger Chöd-trommen og klokken.

Hvis du har dine egne rituelle instrumenter – vajra, klokke og chöd tromme – så medbring dem venligst. Det er dog ikke nødvendigt at have disse instrumenter for at deltage i kurset.
 
Lama Drubgyu Tendar kommer fra Ka-Nying Shedrub Ling klosteret i Nepal, hvor han til dagligt hjælper med den daglige ledelse af retreat-centeret i Pharping. Udover at have gennemført et traditionelt treårs-retreat er Lama Drubgyu Tendar uddannet som Dharma-lærer i buddhistisk filosofi.

Program:

Ankomst i løbet af formiddagen tirsdag d. 2. august. Undervisningen starter tirsdag d. 2. august kl. 14:00 og slutter søndag d. 7. august kl. 11:00.

Oversættelse af undervisningen:

Lama Drubgyu Tendar underviser på tibetansk, og der vil være oversættelse til engelsk.

Pris og betaling:

Lama Drubgyu Tendar bliver udelukkende betalt for kurserne gennem frivillige donationer fra deltagerne. Den foreslåede donation er 200 kr per dag, men traditionelt giver man efter formående. Når kurset er færdigt, kan du give dit bidrag for undervisningen direkte til Lama Drubgyu Tendar.

Der er også et grundlæggende gebyr for at deltage på Gomde. Dette gebyr inkluderer alle måltider og de praktiske nødvendigheder for at afholde kurset. Gebyret holdes lavt takket være mange hjælpende hænder. Det grundlæggende gebyr inkluderer overnatning i sovesal.
 
For et ekstra gebyr, kan du booke et enkeltværelse eller delt dobbeltværelse på Gomde. Værelserne fyldes efter "først til mølle" princippet.
 
Bemærk: Alle betalinger skal overføres online via PayPal med det samme når du tilmelder dig. Se desuden Gomdes annulleringspolitik HER.
 
Priserne for deltagelse (herunder alle måltider) for hele kurset i DKK:

 

Indkvartering: Pris:
Basic gebyr & sovesal 1250 kr
Basic gebyr & seng i delt dobbeltværelse 2000 kr
Basic gebyr & seng i enkeltværelse 2500 kr
Børn & unge 6-25 år: basic gebyr og sovesal 500 kr

 

   

 

 

 

 


Praktisk:

Hvis du køber seng på sovesal, betyder dette en madras eller seng uden pude/dyne/sengelinned. Husk derfor at tage sovepose, pude og betræk med, og også dit eget håndklæde.

Hvis du køber seng på delt dobbeltværelse eller enkeltværelse er pude/dyne/sengelinned og håndklæder inkluderet i prisen.
 
Alle, der er på kursus på Gomde, har et yogi-job i løbet af dagen. Det kan f.eks. være at hjælpe med at servere mad, hjælpe til i køkkenet, gøre rent eller vaske op efter måltider. Du får opgaven, når du registrerer dig ved ankomsten.  

Læs mere om det praktiske på Gomde HER.

 

Register Here

This is Hidden Text