Padmasambhava retreat

Tsikey Chokling Rinpoche

Start Date : 2016-09-08

End Date : 2016-09-11

 

 

 

I dette korte men intensive retreat vil vi træne i visualisering af Padmasambhava, recitation af hans mantra og opnåelse af hans visdom. Padmasambhava er populær i alle de tibetansk buddhistiske traditioner og hyldes som den anden Buddha.

Det særlige aspekt af Padmasambhava, som vi vil praktisere i dette retreat, er fra tekst-cyklussen Den ønske-opfyldende juvel (Yishin Norbu). Alle tekster vil være tilgængelige på Gomde.

Gennem fire dages intensiv praksis vil Chokling Rinpoche give Padmasambhava-indvielse, lede praksis-sessioner og give vejledninger og velsignelser. Som en del af retreatet vil Chokling Rinpoche også give Vajrapani indvielse. Dette er en særdeles kraftfuld indvielse, som gives for at overvinde ydre og indre forhindringer og sygdomme som ellers kan forstyrre ens praksis.

Tsikey Chokling Rinpoche blev født i 1953 som Tulku Urgyen Rinpoches anden søn. Den 16. Karmapa anerkendte ham som en inkarnation af Chokgyur Lingpa. Sammen med sin ældre bror, Chökyi Nyima Rinpoche, blev han uddannet på Rumtek klosteret, Sikkim, hovedsædet for Karmapa i eksil. I 1975 sluttede begge Lamaer sig til deres far, Tulku Urgyen i Kathmandu, Nepal og etablerede Ka-Nying Shedrub Ling klosteret, hvor Chokling Rinpoche bor nu. Han er en tertön og læg-praktiserende med kone og fire børn. Hans ældste søn er blevet genkendt af Dalai Lama som den syvende Phakchok Rinpoche af Taklung Kadjy-linjen. Den yngste søn er reinkarnationen af Dilgo Khyentse Rinpoche, Khyentse Yangsi Rinpoche.

Erik Pema Kunsang har været en central person i udbredelsen af kendskabet til buddhismen til Vesten. Under hans mange års studier under anerkendte buddhistiske mestre i Asien, har Erik udgivet mere end 50 bøger om buddhistisk filosofi og praksis. Siden 2007 har han været dharma-lærer på Gomde Danmark.

Program

Retreatet begynder med aftensmad d. 8. september, og slutter efter frokost d. 11. september.

8. september:
15.00  Check-in og registrering
18.00  Aftensmad
20.00  Dharma-foredrag af Erik Pema Kunsang

9.-10. september
6.30    Padmasambhava praksis med Lama Tendar og Lama Jigme
7.30    Morgenmad
9.30    Indvielser og praksis med Chokling Rinpoche
12.30  Frokost
15.30  Te
16.30  Padmasambhava praksis med Lama Tendar og Lama Jigme
18.00  Aftensmad
20.00  Padmasambhava praksis med Lama Tendar og Lama Jigme

11. september:
6.30    Padmasambhava praksis og meditation med Lama Tendar og Lama Jigme
7.30    Morgenmad
9.30    Undervisning og praksis med Chokling Rinpoche
12.30  Frokost

 

Oversættelse af undervisningen

Rinpoches undervisning bliver oversat til engelsk og dansk. Erik Pema Kunsang underviser på engelsk. Når der er dansk og engelsk oversættelse på samme tid vil de to foregå i parallel, og en af dem vil blive transmitteret som FM. Gomde har en del små FM-modtagere med høretelefoner, men hvis du har din egen – fx i form af en smartphone eller gammel mobiltelefon – er det en god idé at medbringe den, da den kan give en bedre lydkvalitet.

Priser og betaling
 
Chokling Rinpoche og de andre undervisere bliver udelukkende betalt for kurset gennem frivillige donationer fra deltagerne. Den foreslåede donation til Chokling Rinpoche er 200 kr per dag. Når kurset er færdigt, kan du give dit bidrag for undervisningen direkte til Rinpoche og de andre undervisere.
 
Der er også et grundlæggende gebyr for at deltage på Gomde. Dette gebyr inkluderer alle måltider og de praktiske nødvendigheder for at afholde kurset. Gebyret holdes lavt takket være mange hjælpende hænder. Det grundlæggende gebyr inkluderer overnatning på sovesal. Bemærk: early bird rabat indtil 1. august.
 
For et ekstra gebyr, kan du booke et enkeltværelse eller delt dobbeltværelse på Gomde eller Strandgaarden, som ligger 400 meter fra Gomde. Værelserne fyldes efter "først til mølle" princippet.
 
Bemærk: Alle betalinger skal overføres online via PayPal med det samme når du tilmelder dig. Se desuden Gomdes annulleringspolitik HER.
 
Priserne for deltagelse (herunder alle måltider) for hele kurset i DKK:

 

Indkvartering Inden 1. august Efter 1. august
Basic gebyr & sovesal 1200 DKK 1500 DKK
Basic gebyr & seng i dobbeltværelse 2100 DKK 2400 DKK
Basic gebyr & seng i enkeltværelse 2400 DKK 2700 DKK
Børn & unge 6-25 år:
basic gebyr og sovesal
300 DKK 300 DKK
Børn 0-5 år 0 DKK 0 DKK

 

Praktisk:

Hvis du køber seng på sovesal, betyder dette en madras eller seng uden pude/dyne/sengelinned. Husk derfor at tage sovepose, pude og betræk med, og også dit eget håndklæde.

Hvis du køber seng på delt dobbeltværelse eller enkeltværelse er pude/dyne/sengelinned og håndklæder inkluderet i prisen.
 
Alle, der er på kursus på Gomde, har et yogi-job i løbet af dagen. Det kan f.eks. være at hjælpe med at servere mad, hjælpe til i køkkenet, gøre rent eller vaske op efter måltider. Du får opgaven, når du registrerer dig ved ankomsten.  

Læs mere om det praktiske på Gomde HER.

 

Register Here

March 2024

Mar 09

Sanghaweekend om døden

    Vi mødes som sang...

view

Mar 28

I Hjertets Åbne Rum

        ...

view

April 2024

Apr 19

The Indriyas – the five ...

    Karuna Workshops S...

view

Apr 28

Ocean of Amrita

    Ocean of Amrita ...

view

June 2024

Jun 05

Bodhi Training: Concluding...

      Bodhi Train...

view

This is Hidden Text