Vær med

 

Retreat- og meditationscentret Gomde tilhører os alle og drives af os alle på forskellig vis. De fleste opgaver på Gomde bliver løst af frivillige. Uden frivillige, ingen Gomde! Herunder kan du læse om forskellige måder du kan hjælpe til på.

Deltag i en arbejdsgruppe


Deltagelse i arbejdsgrupper er en meget fin måde at lære Gomde og Sanghaen bedre at kende på og hjælpe stedet til forsat at være til gavn for andre mennesker.

Generelt er der i arbejdsgrupperne opgaver i alle størrelser, og graden af engagement er helt individuel. Man kan sagtens være frivillig hjemmefra. Mange af opgaverne kræver ikke at man er på stedet.
 
Herunder finder du en liste over de arbejdsgrupper, du kan komme med i, hvis du har lyst til at give en hånd med på Gomde.
 
Hvis der er nogle af grupperne herunder, du gerne vil høre mere om eller være med i, så send en mail til gomde(a)gomde.dk

Kursus-koordinatorgruppen: Skiftes gennemgående til at tage sig af koordineringen af kurserne, som bliver afholdt på Gomde. Vi kan altid bruge flere koordinatorer, og der findes en efterhånden meget veludbygget kursusmanual. Hvis du er interesseret i at være med, vil du komme med som føl hos en anden koordinator og blive trænet op.

Ritualgruppen: Sørger for alter, tager sig af vedligeholdelse af ceremoni-instrumenter og arbejder på at nedskrive ritualer så de er let tilgængelige for interesserede.

Hus- og havegruppen: Sørger for vedligeholdelse af bygningerne, samt haverne og plantagerne omkring Gomde. Organiserer arbejdsweekender på Gomde.

Byggegruppen: Arbejder på planerne for en udvidelse af Gomde. Du kan læse mere om projektet her. Vi har stadig brug for flere frivillige til at gå ind og tage ikke-faglige opgaver i forbindelse med det forestående byggeri, og gerne folk med erfaring indenfor bæredygtigt byggeri.

Fundraising-gruppen: Arbejder pt med fundraising til Gomdes nye byggeprojekt.

Kommunikationsgruppen: Arbejder med nyhedsbreve, foldere, hjemmeside og andet. Det primære formål med gruppen er at gøre aktiviteter og beslutninger på Gomde mere synlige, så alle interesserede nemt kan få overblik over initiativer, aktiviteter og muligheder for deltagelse.

Bisættelse/begravelsesgruppen: Arbejder på at muliggøre bisættelse/begravelse på Gomde.

Grupper vi gerne vil have oprettet:
 
Køkkengruppe: Til at tage ansvar for indretning og opgradering af udstyr i køkkenet, så det er til at gå til for vores kokke når de kommer til kurserne.

Gomde arkivgruppe: Katalogisering, digitalisering og offentliggørelse af Gomdes optagelser af undervisning og andet fra de sidste 20 år. Det er en opgave vi virkelig mangler kyndig hjælp til.

Arbejdsweekender på Gomde


I disse weekender mødes vi og reparerer ting, giver templet træbeskyttelse, maler værelser og andet praktisk. Det kan også være i disse weekender, at du mødes med en arbejdsgruppe, hvis du vil være frivillig på Gomde. Hvilke arbejdsgrupper, der mødes til arbejdsweekenderne, vil blive annonceret i Gomdes nyhedsbrev.
 
Alle er hjerteligt velkomne til arbejdsweekenderne. Det er en dejlig måde at hjælpe Gomde og være sammen på. Kost og logi er gratis.

Der er planlagt arbejdsweekender på Gomde på de følgende datoer:

2015:
4. - 6. september
27. - 29. november

2016:
22. - 24. april

Det generelle program for arbejdsweekenderne er:

Fredag:
Ankomst kl 18
– derefter aftensmad, briefing og praksis

Lørdag:
06.30 - 07.30   morgenpraksis
07.30 - 09.00   morgenmad
09.00 - 13.00   arbejde
13.00 - 14.00   frokost
14.00 - 18.00   arbejde
18:00 - 19:00   aftensmad
20.30 - 21.30   aftenpraksis

Søndag:
06.30 - 07.30   morgenpraksis
07.30 - 09.00   morgenmad
09.00 - 13.00   arbejde
13.00 - 14.00   frokost
15.00               afsked og tak for denne gang

 

Udvidet praktisk hjælp omkring seminarer / retreats


Hvis du har mulighed for at hjælpe omkring et kursus (få værelserne gjort klar, rengøre overalt osv.) er det muligt at få rabat for kurset. Standardmodellen er, at du kommer én dag før kurset og tager afsted én dag efter, men det kan variere alt efter kursus og hvor meget der er at klargøre før og tage ned igen bagefter. Ligeledes er rabatten varierende alt efter kursus. Hvis du er interesseret i at hjælpe med, skal du kontakte koordinatoren for det kursus du gerne vil deltage i. Hvis du ikke kan finde kontakten til koordinatoren, kan du blot skrive til gomde(a)gomde.dk, så sørger vi for, at din forespørgsel bliver viderebragt.
 

Yogijobs under retreats / kurser


Når man er på Gomde har man en lille opgave i løbet af dagen. Du får opgaven, når du registrerer dig ved ankomsten. Vores erfaring på Gomde er, at dette får kurserne til at køre gnidningsløst samtidig med at det skaber en vidunderlig følelse af fællesskab.
 

Spred ordet


Fortæl dine venner, familie og kolleger om Gomde og vores programmer. Buddhas dharma er for alle - folk har blot brug for at blive opmærksomme på vores mange retreats og seminarer for at drage fordel af dem.
 

Book Strandgaarden til din næste ferie eller dit eget kursus


Vores idylliske ejendom ved stranden er det perfekte sted til afslapning, inspiration og kreativitet. Mangler du et godt sted at afholde et kursus med overnatning, en feriebolig for familien eller bare et sted at slappe helt af, så tjek hjemmesiden på www.strandgaarden.org og se, om det er noget for dig. Og husk at fortælle dine venner om det.
 

Vær opmærksom og nærværende


Husk at Gomde også er dit sted, skabt til at tjene og understøtte din meditationspraksis og dit ønske om at arbejde med din egen bevidsthed. Vi ønsker dig al mulig succes, sundhed og lykke!
 


November 2017

Nov 02

Bardo retreat - union of s...

Union of Sun and Moon Bard...

view

This is Hidden Text